Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Orbán: Η ΕΕ θέλει να μετατραπεί σε αυτοκρατορία - Η Ουκρανία να γίνει ουδέτερη ζώνη

Κόλαφος ο Orbán: Η ΕΕ θέλει να μετατραπεί σε αυτοκρατορία - Η Ουκρανία να γίνει ουδέτερη ζώνη
Ο Viktor Orbán κατηγορεί την ΕΕ ότι επιχειρεί συγκέντρωση εξουσίας εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών, ενώ παράλληλα προτείνει την επαναφορά της Ουκρανίας σε καθεστώς ουδέτερης ζώνης
Κόλαφος ήταν ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orbán, ο οποίος έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στον επιχειρηματία και blogger Mario Naufal.
Ο Orbán κατηγόρησε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια αυτοκρατορία και επιχειρούν να συγκεντρώσουν την εξουσία.
«Δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια αυτοκρατορία, η οποία τώρα διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες, συγκεντρώνοντας την εξουσία και αφαιρώντας όλο και περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματα από τα κράτη, παραδίδοντάς τα στις Βρυξέλλες.
<…> Επομένως, η αρχική ιδέα (της δημιουργίας της ΕΕ) ήταν εξαιρετική, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι τρομερό», δήλωσε.
Παράλληλα, ο Orbán θεωρεί ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μετατραπεί σε ουδέτερη ζώνη (buffer zone):
«Το μόνο λογικό βήμα είναι να επανεξεταστεί η στρατηγική και να αποφασιστεί η μετατροπή της Ουκρανίας ξανά σε ουδέτερη ζώνη. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, να αποκαταστήσουμε επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία και να συνάψουμε συμφωνίες για ασφάλεια, εμπόριο, ενέργεια και άλλα ζητήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε δύο σημαντικά λάθη στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες: πρώτον, υποτίμησε και γελοιοποίησε τον πρόεδρο Donald Trump και, δεύτερον, δεν κατάφερε να αναπτύξει ομαλή συνεργασία μαζί του:
«Κάναμε δύο σοβαρά λάθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρώτον, κοροϊδέψαμε τον Donald Trump από την αρχή. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς», τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης.
Κατά την άποψή του, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάλαβαν ότι η επιστροφή του Trump στον Λευκό Οίκο σηματοδοτεί μια «νέα πολιτική εποχή», η οποία απαιτεί τη διαμόρφωση νέων σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Δεν το έκαναν. Συμπεριφέρθηκαν σαν παιδιά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Orbán για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης